به گزارش سایت طایفه هوت رخشانی شهرستان دلگاناین قطعی برای چندمین بار در سال جدید مشاهده شده که در چندمرحله قبل در سال 94نیز مردم شهرستان دلگان به مدت چندروز ویا چندساعت از دریافت خدمات ایرانسل محروم بوده اند.
این قطعی طولانی مدت در شبکه تلفن همراه ایرانسل برای مردمی که از این خطوط خدمات دریافت می کنند و در این مناطق تردد دارند مشکلاتی را ایجاد کرده است.
واین قصه تلخ همچنان ادامه دارد ،امیدواریم مسئولین بتوانند مشکلات راحل نمایند.
به گزارش سایت طایفه هوت رخشانی شهرستان دلگان پوشش مردم از آغاز و در طول تاریخ بشر همیشه در حال تحول بوده و گذشت زمان آن را به شکل های مختلف بر تن انسان ها پوشانده و مکان زندگی نوع جنس آن را تغییر داده ، اما بر خلاف بسیاری از مردم قبایل و ساکنین دیگر مناطق جهان و ایران که لباس بومی و نشان هویت خود را به دور انداخته اند ، مردم دلگان پوششی همیشه ثابت داشته اند و همجواری و همنشینی با دیگر فرهنگ ها باعث نشده تا اصالت و شکل لباس آنان تغییر کند، شاید در دوره های مختلف زمانی لباس مردم دلگان ه زاران طرح به خود دیده ، ولی از چهارچوب و شکل اصلی خود خارج نشده است .
بطورکلی پوشاک هر منطقه تحت تأثیر آب و هوای آن منطقه میباشد. باید گفت که لباس بلوچ، لباس قدیمی فلات ایران به ویژه اقوام پارتی(اشکانیان) میباشد که با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه، تغییراتی در آن پدید آمده است. به علّت گرمای زیاد و تابش شدید خورشید، لباس مردان اغلب به رنگ روشن میباشد و برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب عمامهای دور سر میپیچند و شال یا لنگی بر روی شانه میاندازند. اما پوشاک زنان بلوچ علاوه بر اینکه تحت تأثیر شرایط آب و هوایی منطقه است، متأثر از فرهنگ کشورهای پاکستان و هندوستان قرار دارد. لباس زنان بلوچ به طرز شگفت آوری سوزن دوزی و یا گلدوزی شده است و روسری یا سریگ زنان نیز سوزندوزی و قلابدوزی میشوند.
الف) پوشاک مردان پیراهن یا قمیس: پیراهن گشاد و جادار است که از زیر گلو چاک میخورد و دارای یقه برگردان یا ساده، با یک یا دو جیب در زیر شانههای طرفین و یک جیب در بالای سینه سمت چپ است. ▪ شلوار: شلوار مردان بلوچ همانند شلوار اشکانیان بسیار گشاد است اما در نزدیک دمپا یا پاچه تنگ میشود و با چرخشی سبب چینهایی در آن میشود. ▪ گَنْجْپِراک: همان زیرپوش است. ▪ پاگ: پارچهای است به طول دو متر که غالباً پیرمردان آن را دور سر خود میپیچند. ▪ دستمال: معمولاً سفیدرنگ و از پاگ کوچکتر است و اغلب پیرمردان آن را دور سر خود میپیچند. ▪ لانکی یا چادر: همان پارچه پاگ است ولی جوانان به جای پاگ آن را روی شانه خود میاندازند و در هنگام نماز خواندن، سر خود را با آن میپوشانند و در هنگام نشستن و گپ زدن، آن را دور کمر و پاهایشان میبندند که در اصطلاح محلی به آن کمَرزانی و به شوخی صندلی بلوچی میگویند. ▪ کلاه: بر دو نوع است یا ساده است که از پارچه درست شده است و در هنگام نماز بر سر میگذارند و یا کلاکلی است که از پوست بّره درست شده است. ▪ کوش: در گذشته از برگ درخت داز نوعی کفش بنام سِواس درست میکردند ولی در حال حاضر تعداد اندکی خصوصاً عشایر از سواس استفاده میکنند و اکثراً از کفشهای ایرانی و خارجی که از طریق دریای عمان به بنادر ایرانی وارد میشود، میپوشند.
ب) پوشاک زنان ▪ پیراهن یا پشک: از انواع پارچههای رنگارنگ که سرآستین و جیب (پندول) و گریبان آن سوزندوزی شده است. ▪ شلوار: شلوار گشاد است که در نزدیک دمپا یا پاچه تنگ میشود، دمپای آن نیز سوزن دوزی شده است. ▪ سریگ: چادر بلند و نازکی است که کنارههای آن را قلابدوزی میکنند و معمولاً به رنگهای مختلف یافت میشود. ▪ کوش: در حال حاضر زنان بلوچ از انواع کفشهای ایرانی و خارجی میپوشند ولی به طور محدود زنان عشایر از نوعی سواس مخصوص نیز استفاده میکنند.
▪ زیورآلات زنان: ـ انواع گوشوارهها: دُرّ ـ والی ـ نالوک ـ چُلُمب ـ جُمکه ـ بادی و…. ـ کید: از طلا ساخته میشود که در موی سر فرو میکنند و به طرف دو گوش پایین میآید و دُرّ را نگه میدارد. ـ چَلاّ: همان انگشتری است که در اصطلاح محلی مُندریک نامیده میشود. ـ کَپَکوَ: نیمکرههایی از طلا است که بر قطعهای از پارچه میدوزند و به گردن میبندند و با دانههای فیروزه و یاقوت آن را تزئین میکنند. ـ پادیگ: مچ بند نقرهای یا طلایی است که به مچ پا میبندند و در هنگام راه رفتن صدا میدهد معمولاً نوکرها از آن استفاده میکنند و در موقع رقص صدایی هماهنگ با صدای دهل ایجاد میکنند. ـ پولّوک: از طلا درست میشود که آن را در سوراخ بینی نصب میکنند. ـ پلوه: به شکل بیضی از طلا و فیروزه ساخته میشود و زنان آن را در سوراخ غضروف بینی قرار میدهند. ـ سنجاق (تاسِنی): از طلا ساخته میشود به صورت نیمهدایرهای است که روی آن یاقوت یا فیروزه کار گذاشتهاند و در لباس زنان بلوچ بجای دکمه به کار میرود. ـ سایر زیورآلات: عبارتند از: لَرزوک ـ تک ـ نالوک ـ مهرگ ـ فیروزک ـ مودی و…..
به گزارش سایت طایفه هوت رخشانی شهرستان دلگانبه نقل ازدلگان پرسرئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان دلگان: اسلام واقعی آن است که نه افراط درآن باشد نه تفریط بلکه باید براساس قران و مفسرین آن که اهل بیت هستند باشد چنین اسلامی اسلام ناب محمدی(ص)است.
به گزارشسایت طایفه هوت رخشانی شهرستان دلگان به نقل ازدلگان پرس رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان دلگان ازبرگزاری مسابقات امداد ونجات در تصادفات جاده ای،اسکان اضطراری و آوار برداری در این شهرستان خبر داد.
به گزارش سایت طایفه هوت رخشانی شهرستان دلگان،درشهرمن(دلگان سیستان وبلوچستان) درهفت ماه اول سال همیشه هوا بالای45درجه است،که این درجه گرمی درماههای خرداد،تیر،مردادوشهریور به بالای 50درجه هم می رسد،جالبتر از این قبض برق این شهرستانه که ارقام بسیار بالائی ست...،حالا فرقی نمیکنه این مشترک برق یه پیرزن بیوه باشه که تنهاراه درآمدش یارانه!ماهانه ست یایه جوان فقیرجلگه ای که مغازه ای کوچک دست وپا کرده تابیکار نباشد ودرشهریه های دانشگاه آزاد کمرش نشکندو برای او یک ماه دومیلیون تومان پول برق می آید،،این درحالی است براساس مصوبات مجلس ودولت مناطق گرمسیروبدآب وهوا دارای یارانه ویژه تخفیف یااستفاده رایگان قیمت برق هستن،شهری که کولرهای آبی در آن معنائی نداردوجهت خنک شدن هر اتاق باید یک کولر گازی در24ساعت شبانه روز روشن باشد....ان شاءالله از طرف مسئولین پیگیری واین مشکل حل شود.
به گزارش سایت طایفه هوت رخشانی شهرستان دلگان هامون جازموريان از باتلاقي سرسبز تا کانون طوفان نمک درغرب شهرستان دلگان استان سیستان وبلوچستان باتلاق بين المللي جازموريان در جنوب شرق ايران که روزگاري در اين ايام سال ميزبان انواع پرندگان مهاجر بود هم اکنون به صورت کامل خشک شده و به کانون بروز طوفان نمک در غرب سیستان وبلوچستان وجنوب کرمان تبديل شده است. ادامه اين روند در آينده مي تواند موجب افزايش موج مهاجرت روستائيان و عشاير از حاشيه جازموريان و همچنين تشديد خشکي گسترده جنگلها و مراتع اطراف شود
سرکار خانم پایداریان دبیر مجمع عالی بسیج این شهرستان با بیان اینکه این مجمع به صورت فصلی برگزار می شود، اظهارکرد: در این فصل، مجمع عالی بسیج شهرستان دلگان با جمع آوری ماهواره ها از سطح شهرستان وبیان معضلات و مضرات ماهواره و راه های مقابله با آن برگزار شد.
در ادامه جناب سرهنگ خسروی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان دلگان گفت:بسیج و بسیجی افتخارش این است که در طول بیش از سه دهه از عمر پربرکت انقلاب اسلامی و اطاعت پذیری از رهبر و مقدایش و ا بصیرت و دوراندیشی در هر عرصه ای که نیاز به حضورش باشد حاضر می شود و در آن عرصه نقش آفرینی نموده و اثرگذار باشد، لذا امروز نیز که دغدغه مولا و مقتدایمان حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) مباحث فرهنگی می باشد؛ بسیج آماده تر از هر زمان دیگر در این عرصه حاضر خواهد شد و کاری خواهد نمود که چشم طمع دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را کور خواهد کرد.
همچنین لازم به ذکر است امروز به صورت خودجوش تعداد حدود ۵۰دیش ماهواره توسط مردم شهرستان دلگان تحویل مراجع قانونی شد تا نشان دهند با آمدن دستگاه دیجیتال دیگر نیازی به ماهواره نمی باشد.
به همت ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان دلگان طی نشستها و کلاسهای بصیرتی و روشنگری برای مردم در مورد مضرات و آسیبهای ماهواره، مردم این شهرستان طی حرکتی داوطلبانه ابزارهای فرهنگی نفوذ دشمن را تحویل دادند و با این اقدام خود از ارزشهای انقلابی و اسلامی دفاع کردند.
گفتنی است؛ طرح جایگزینی ماهواره با دستگاههای گیرنده دیجیتال استانی از سال ۹۲ آغاز شده است.
سایت طایفه هوت رخشانی شهرستان دلگان:
جهت درج مطالب شمامخاطبین سایت طایفه هوت رخشانی شهرستان دلگان،مطالب (زندگینامه شهدای محل زندگیتان،اخبار فرهنگی روستا،درباره روستا ومکانهای دیدنی روستای محل زندگیتان و...)خود رابه آدرس hootdalgan@chmail.irویا به سامانه پیامک 500028360533ارسال نماییدتابه نام خودتان در سایت درج گردد.....(آدرس ما درشبکه اجتماعی افسرانhttp://www.afsaran.ir/profile/hootdalganلطفا از مابازدیدنمایید).
اهالی این طایفه در روستای چاه محمد غرب شهرستان دلگان مستقرهستند.
جوانان زیادی از این طایفه در طول 8سال دفاع مقدس به جبهه های حق علیه باطل اعزام شدندویاشهید شدند ویا جانباز،شهیدانی روحانی شهید رحمت اله وپاسدار شهیدعلی اکبروروحانی شهید دادمحمد از آنجمله اند.
مذهب طایفه:مذهب همه افراد طایفه شیعه اثنی عشری می باشد.
آثارمذهبی،تاریخی ،فرهنگی وگردشگری روستای طایفه:مساجدحضرت ولیعصر(عج)تاریخ ساخت1364شمسی وامام رضا(ع)،کتابخانه مسجد حضرت ولیعصر(عج)،تالاب وجنگل هیروک جنوب روستا،تپه های تاریخی رندان،صنایع دستی مثل سوزن دوزی وپولک دوزی زنان.
شغل اکثرطایفه کشاورزی ودامداری است.
این طایفه افرادی زیادی را داردکه مقاطع عالی تحصیلی را طی نموده اند یا درحال تحصیلندمانندمهندس شیرمحمدبامری،مهندس رسولبخش بامری،مهندس غلام محمدرخشانی،حجت السلام مصطفی وحمیدپرورش از آنجمله اند.
تیره های طایفه در روستای چاه محمد:میردوستی،شهدوستی،عباسی.
جمیعت طایفه:300نفر
این طایفه اقوام زیادی درایرانشهر(گزهک بزمان وبمپور)،دهنو وچاه علی اسلام آباد کرمان،سرمیچ لاشار،ایرانشهرو... دارند.